پایگاه ترجمان و تبادل دانش پایگاه ترجمان و تبادل دانش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران
ورود به صفحه اصلی دانشگاه
جستجو
تعداد كل پيامهاي پژوهش: ۲۵۸  
بازگشت چاپ صفحه    PDF
*‌ بررسي كيفيت ميكروبي سبزيجات و جوانه هاي بسته بندي شده آماده مصرف در فروشگاههاي مواد غذايي تهران 1391

نام مجری/محقق: مسعود يونسيان
yunesianm@yahoo.com
تاریخ اتمام پژوهش: یکشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۰
همکاران: غلامرضا جاهد, مريم زارع جدي, وحيد كاظمي مقدم, ياسر سليم آبادي, عليرضا مرتضي پور,  
مرکز/دانشکده حمایت کننده: م پ. دانشجويي
نوع مخاطب:
بیماران و مردم 
(كارشناسان بهداشت محيط و كارشناسان بهداشت و ايمني مواد غذايي)

پيام پژوهش
1- اهمیت موضوع:
سبزی‌های آماده مصرف و بسته بندی شده که حداقل فرایند آماده سازي را طی می کنند مورد استقبال روزافزون مصرف کنندگانی که به دنبال وعده های غذایی سالم و مناسب هستند قرار گرفته اند. لذا توجه به ایمنی میکروبی این محصولات به منظور جلوگیری از بروز بیماری‌های ناشی از مصرف غذای آلوده از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف این مطالعه بررسی کیفیت میکروبی سبزیجات و جوانه های بسته بندی شده آماده مصرف در فروشگاه های مواد غذایی بود.

2- توضیح مهمترین یافته‌های نتایج طرح به زبان غیر تخصصی:
در اين مطالعه 116 نمونه شامل سبزیجات بسته بندی شده آماده مصرف، جوانه و  سالادهای فصل بسته بندی شده از نظر آلودگي ميكروبي مورد ارزيابي قرار گرفت.  نتایج نشان داد آلودگي كلي باكتريايي در 81% نمونه های سبزيجات بسته بندی شده آماده مصرف بيش از حد مجاز مي باشد (طبق استاندارد ملي ایران). از نظر باكتري هاي بيماري زا، آلودگي به سالمونلا در 1.7%  نمونه ها و اشريشيا كلي در18% نمونه ها مشاهده گرديد. لذا با توجه به بالا بودن ميزان كلي باكتري ها، احتمال آلودگي به ديگر عوامل بيماري زا نيز وجود دارد كه این مسئله ممکن است باعث کاهش عمر مفید محصولات  و ایجاد مخاطره برای سلامت مصرف کننده شود. علاوه براين ميانگين آلودگي به قارچ (كپك و مخمر) نيز در همه ي نمونه ها بالا بود. قارچ ها از عوامل اصلي فساد بويژه در جوانه ها بوده و باعث تسريع فساد محصول شده و گروهي از آنها نيز توانایي توليد سموم خطرناك در مواد غذايي را دارند.

3- پیشنهاد برای کاربرد نتایج:
اطلاع رسانی عمومی و اقدامات لازم برای مراقبت از سوی معاونت بهداشتي وزارت متبوع و دانشگاه هاي علوم پزشكي



برای اطلاع از آخرین تغییرات/بروز رسانی مطلب، ایمیل خود را وارد نموده و کلید تایید را کلیک کنید  
پست الکترونیکی:


نظرات

 
نظر شما راجع به این مطلب چیست؟


تعداد نمایش : 3663
کلمات کلیدی : ارزيابي ميكروبي, كيفيت ميكروبي, جوانه بسته بندي, سبزيجات تازه بسته بندي, فروشگاه هاي مواد غذايي